Benim Yangın Çıkış Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Tasavvur olarak tefavüt göstermekle birlikte şerik özellikleri, dayanıklı ve defosuz konstrüksiyonda olmalarıdır. ölçünlü iç kapılara oranla farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sav konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak baskı ve güvensiz olacağı karınin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri kötüdaki şekilde sıralanabilir:

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında tütün ve alevlerin öbür alanlara yayılmasını önlemek için mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın Kapısı duman sızdırmaz özelliğe iye olması zımnında yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar hariçya sadık ve kolayca açılabilen örgüya sahiptir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Evet yangına dayanıklı ahşap kapı ne derece süre alevlerin ve dumanın yayılmasını engelliyor?

Her devran serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut ayrıksı bir mâni bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın kapımızdan birisi yüküm açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu yürekin muhtemelen tam kapanmıyor. dü yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve emekaretler kullanılır.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

 Buna cevap, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek yahut alçaklatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da nazar Yangın kapısı istanbul önünde bulundurularak standartlara birebir şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da dokumalması gerekmektedir.

Report this wiki page